Lepota v lesu in kamnu 2011

Vojna in Mir

video projekcija

Prva projekcija bo pri Lazarjevem mlinu v Drežnici, kjer se bodo prikazovale fotografije običajev, zgodb, ljudi in narave, ki so povezane z drežniškimi vasmi. Gledalcu bo tako prikazano kako so se le-ti spreminjali pod naravnimi in človeškimi vplivi. Ta projekcija je uvod v naslednji dve, ki bosta v nadaljevanju poti proti Koseču. Na teh dveh platnih bodo sinhrono projecirani izseki iz različnega materiala, starih in novih filmov, dokumentarcev,...


Avtorja želita prikazati boj med dobrim in zlim, ki je sestavni del naših življenj in bivanja nasploh.

Les - drevo je neprestano izpostavljeno vsakršnim vplivom, boju za obstoj. Pomladi zeleni, prične z dihanjem, zacveti, da sad. Človeku nudi hrano, vonj, les, lepoto, naravi daje liste, zemljo, zavetje. Dva pola. Kamen - neprestano bičan, drobljen, na drugi strani gradi hiše, ceste, sestavlja kipe. Dva pola.

Na prejšnjih delavnicah postavljeni kipi iz lesa, kamna in kovine bodo osvetljeni. S projekcijo tvorijo dva pola; kipi iz naravnih materialov in na drugi strani video projekcija kot kibernetski prostor. S tem kontrastom se spreminjajo v celoto na abstraktem nivoju.

 

O nas | Prireditev | Program | Knjiga | Slike
Boštjan Kranjc © vse pravice zadržane